Menu
EUR
 Herinneringskunst: een schilderij met as

 Herinneringskunst: een schilderij met as

Er zijn talloze manieren waarop je een overleden dierbare kunt herinneren. Vaak zien we fysieke items als een mooie urn, sieraden of foto’s voorbijkomen. Maar heb je al eens nagedacht over herinneringskunst? Dit omvat alle kunstwerken die je kunt (laten) maken met daarin tastbare, persoonlijke details verwerkt. Voor dit blog spraken we met Marlon Groot Zevert over haar artistieke werk.

Tastbare herinnering

“Met herinneringskunst creëer je een tastbare herinnering aan jouw overleden geliefde. Denk aan een schilderij of een beeld bijvoorbeeld,” vertelt de kunstenares uit Eibergen. “Het is een unieke manier om de herinnering aan een geliefde te eren. Door het gebruik van een kleine hoeveelheid as van de overledene, maak ik een tastbare herinnering die het leven en de nalatenschap van diegene vastlegt. Elk stuk is zorgvuldig en liefdevol gemaakt. Met grote aandacht voor details en respect voor de persoon wiens as wordt gebruikt.”

As, sieraden of kleding

Niet alleen as kan in het kunstwerk worden verwerkt. “In de kunst kunnen ook kleding of persoonlijke sieraden gebruikt worden. Zo krijgt de herinneringskunst onschatbare waarde.” Het samenstellen van het kunstwerk gaat altijd in overleg en volledig naar eigen wensen. Marlon: “Van het formaat tot de kleursamenstelling, stijl en de vorm. We bespreken de wensen uitvoerig in mijn atelier of bij je thuis. Zo wordt het resultaat altijd iets wat passend is.”

Met liefde gemaakt

Alle stukken die Marlon creëert, worden met liefde gemaakt. “Ik vind het gevoel bij herinneringskunst heel belangrijk. Elke keer als je blik erop valt, word je weer ergens aan herinnerd of ga je weer even terug naar een bepaald moment.” Dat moment, die warme herinnering, past goed bij wat we bij Agelink uitdragen. Een liefdevol vaarwel gaat namelijk verder dan alleen de uitvaart. Voor de manier waarop Marlon dit in haar herinneringskunst verwerkt, hebben we veel bewondering. “Mijn werk is vaak herkenbaar aan het gebruik van aarde- en natuurtinten. Ik werk graag met verschillende materialen, zoals hout, gips, acrylverf en zand. Deze gelaagdheid zorgt – samen met de persoonlijke details – voor diepte en diepere betekenissen.”

Meer informatie en contact

Wil je meer weten over de kunst van Marlon? Een eigen herinneringswerk laten maken? Of ben je nieuwsgierig geworden naar wat ze nog meer maakt? Bezoek dan nu haar website voor meer informatie

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €0,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!