Menu
EUR

Klantenservice

Vind snel en eenvoudig je antwoord op onze klantenservice pagina.
085-5802260
Ma/ Vr van 09:00 - 17:00
Live chat

Neem contact op

Contactgegevens

085-5802260
085-5802260
KVK nummer: 09185408
btw-nummer: NL819756507B01
Amare Memories Terborgseweg 126
7005BD Doetinchem
Nederland

Veelgestelde vragen

Algemene vragen
Wat is een urn?

Een urn is een vaas of container die wordt gebruikt om de crematieresten van een dierbare te bewaren. Het biedt een gedenkplaats en symboliseert de blijvende band met de overledene.

Welke soorten urnen bieden jullie aan?

We bieden een breed scala aan urnen, waaronder traditionele urnen, biologisch afbreekbare urnen, mini-urnen, sierurnen en thema-urnen. Elk type heeft zijn eigen stijl en materiaalkeuze.

Welke materialen worden gebruikt voor de urnen?

Onze urnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder keramiek, metaal, glas, hout, marmer en biologisch afbreekbaar materiaal. Zo kunt u een urn kiezen die past bij de persoonlijkheid en voorkeuren van uw dierbare.

Bieden jullie ook assieraden aan?

Ja, we hebben een selectie van assieraden beschikbaar. Assieraden zijn sieraden die een kleine hoeveelheid crematieresten bevatten en een discrete manier bieden om uw dierbare altijd bij u te dragen. Bekijk ons assortiment assieraden op onze website.

Kan ik mijn bestelling nog annuleren?

Ja, u kunt uw bestelling annuleren via onze webshop. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel 085-5802260 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur).

Als uw product al is verzonden, kunt u de bestelling tot 2 weken na ontvangst retourneren. Lees meer over retourneren.

Urnen
Welk formaat urnen kan ik bestellen?

1

Hoeveel as komt er vrij na een crematie?

De hoeveelheid as die overblijft na een crematie varieert en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het lichaamsgewicht van de overledene en het crematieproces zelf.

Over het algemeen kan gesteld worden dat na een crematie ongeveer 3 tot 4 kilogram as overblijft. Het is echter belangrijk op te merken dat dit een schatting is en dat de daadwerkelijke hoeveelheid as kan variëren. Daarnaast kunnen ook persoonlijke factoren, zoals eventuele prothesen of medische implantaten, van invloed zijn op de hoeveelheid as die vrijkomt.

Waar kan ik een urn plaatsen?
Asbestemming, urn in huis

Na het verlies van een geliefde is het belangrijk om een plek te hebben waar we hun herinneringen kunnen bewaren en koesteren. Een urn in huis biedt een intieme en persoonlijke asbestemming, waarmee we de blijvende band met onze dierbaren kunnen eren. Het hebben van een urn in huis creëert een tastbare en symbolische gedenkplaats, een plek waar we naartoe kunnen gaan om troost te vinden, herinneringen op te halen en verbonden te blijven met degenen die we missen.

Een urn in huis kan op verschillende manieren worden vormgegeven, passend bij de persoonlijkheid en stijl van de overledene. Er zijn talloze ontwerpen en materialen beschikbaar om een urn te kiezen die perfect aansluit bij uw wensen. Of u nu de voorkeur geeft aan een klassieke, ingetogen urn van keramiek, een moderne en strakke urn van glas of metaal, of zelfs een natuurlijke en biologisch afbreekbare urn gemaakt van organische materialen, de keuze is aan u.

Het plaatsen van een urn in huis kan een gevoel van nabijheid en troost bieden. U kunt ervoor kiezen om de urn op een speciale plek te zetten, zoals een gedenktafel, een boekenplank, een vensterbank of een speciaal ingerichte hoek in uw huis. Door de urn te omringen met foto's, kaarsen, bloemen of andere persoonlijke items, kunt u een rustige en serene omgeving creëren die uitnodigt tot reflectie en herinnering.

Het hebben van een urn in huis betekent ook dat u op elk gewenst moment een moment van bezinning kunt hebben. U kunt plaatsnemen bij de urn, uw gedachten laten gaan en praten met uw dierbare. Het kan een gelegenheid zijn om herinneringen op te halen, troost te vinden in moeilijke tijden, of gewoon even stil te staan bij de aanwezigheid van uw geliefde.

Het is belangrijk om uw eigen tempo te volgen bij het bepalen van de juiste asbestemming en het plaatsen van een urn in huis. Neem de tijd om de opties te verkennen, te praten met dierbaren en te luisteren naar uw eigen gevoelens en behoeften. Een urn in huis kan een krachtig symbool zijn van liefde, verbondenheid en het voortleven van herinneringen.

Herinneringssieraden
Voor wie is het assieraad bedoeld?

Een assieraad is bedoeld voor mensen die een geliefde hebben verloren en een manier zoeken om hun dierbare te herdenken. Het is een sieraad dat ontworpen is om een kleine hoeveelheid as van de overledene te bevatten. Het kan dienen als een tastbare herinnering en een manier om de nabijheid van de overledene te voelen. Assieraden worden vaak gedragen door familieleden en vrienden van de overledene als een symbolisch eerbetoon. Ze bieden troost en kunnen helpen bij het rouwproces. Assieraden zijn beschikbaar in verschillende stijlen en vormen, zoals hangers, armbanden, ringen en kettingen, zodat mensen een persoonlijk sieraad kunnen kiezen dat past bij hun voorkeur en herinneringen aan de overledene.

Hoe kom ik aan een vingerafdruk?

Via uw uitvaartbegeleider kunt u een vingerafdruk regelen. Hiermee heeft u de mogelijkheid om vingerafdrukken van uw dierbare op papier af te nemen en te bewaren of te laten verwerken in bijvoorbeeld een sieraad. 

Kan Amare Memories het sieraad voor mij vullen?

Ja, wij doen dit graag voor u. Hiervoor kunt u een afspraak maken via info@amare-memories of telefonisch 085-5802260 . Wilt u dit liever zelf doen? Dan mag dat natuurlijk ook. Bekijk hier de vulinstructies

Klopt het dat de prijzen soms veranderen

Ja, dat klopt. Eventuele prijswijzigingen zijn voorbehouden. Dit komt met name door veranderingen van de goud- en zilverprijzen.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €0,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!